De Groene Transformator

Image
Thema

Badkamer

Om milieuvriendelijker te zijn in de badkamer, kun je verschillende stappen ondernemen:

  1. Overweeg het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen bij het renoveren of inrichten van de badkamer. Probeer cosmetische verbouwingen te voorkomen.
  2. Verminder je watergebruik door korter te douchen. Elke minuut telt en helpt om water (en gas) te besparen.
  3. Gebruik minder warm water door te kiezen voor een lage watertemperatuur bij het wassen van je handen en gezicht.
  4. Benut de warmte van het douchewater door een systeem te installeren dat deze warmte opvangt en hergebruikt.
  5. Kies voor waterbesparende douchekoppen en dubbele spoelfunctie bij toiletspoelbakken. Deze verminderen de hoeveelheid water die wordt verbruikt zonder dat je aan comfort hoeft in te leveren.
  6. Repareer lekkende kranen en toiletten zo snel mogelijk. Een klein lek kan veel water verspillen, dus het is belangrijk om dit snel te verhelpen.
  7. Gebruik milieuvriendelijke schoonmaakproducten in de badkamer. Veel traditionele schoonmaakmiddelen bevatten schadelijke chemicaliën die slecht zijn voor het milieu en onze gezondheid. Kies voor biologisch afbreekbare en natuurlijke producten.
  8. Vervang wegwerp plastic flessen en tubes door herbruikbare en navulbare verpakkingen. Hiermee verminder je de hoeveelheid afval en draag je bij aan het verminderen van plasticvervuiling.
  9. Vermijd het gebruik van wegwerpproducten zoals wattenschijfjes, vochtige doekjes en scheermesjes. Kies in plaats daarvan voor herbruikbare alternatieven, zoals wasbare wattenschijfjes en een herbruikbaar scheermes.

Door deze eenvoudige maatregelen te nemen, kun je een positieve impact hebben op het milieu en bijdragen aan een duurzamere badkamerroutine.

Image

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image