Even voorstellen: Jos Hannen, energieadviseur

2 min leestijd
Image

Even voorstellen: Jos Hannen, energieadviseur

Vanaf januari staat energieadviseur Jos Hannen voor je klaar op woensdag van 9-13 uur en op vrijdag van 12-16 uur. Maar wie is Jos nou eigenlijk en waarvoor kun je bij hem terecht?

Wie is Jos?
Jos Hannen is een positief ingesteld mens met een groen hart en een brede kijk op de wereld. Het woord ‘duurzaam’ vervangt hij liever door ‘volhoudbaar’, dat afkomt van het Zuid-Afrikaans. Hij heeft veel werkervaring en door de gevolgde opleidingen heeft hij een uitstekende expertise opgebouwd op het gebied van volhoudbaar (ver)bouwen. Hierdoor is hij zowel op theoretisch als praktisch vlak goed onderlegd. In 1996 heeft hij zijn eerste energieneutrale en ecologische woning (zelf!) gebouwd. Tot op de dag van vandaag functioneert het perfect. Ook is Jos al jaren nauw betrokken bij energiecoöperaties zoals Leudal Energie en Zuidenwind. Naast zijn betaalde werkzaamheden zet Jos zich ook graag in als vrijwilliger. Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening omdat het zinvol werk is. 

De huidige milieuproblematiek toont aan dat onze leefstijl de grenzen overschrijdt die de natuur aan kan. Nochtans is Jos ervan overtuigd dat er goed te leven is binnen de grenzen die de natuur ons aangeeft. Het is de levenskunst om enerzijds optimaal te genieten van de mogelijkheden die je woonplek je biedt en anderzijds verantwoordelijkheid te nemen voor jou impact op die omgeving.

Waarvoor kun je bij onze energieadviseur terecht?
Door zijn brede ervaring heeft de Gemeente Roermond aan Jos gevraagd of hij ons wil ondersteunen op het energiegebied tijdens de openingstijden van de pop-up (en vanaf april het officiële bewustwordingscentrum). Jos kan je helpen om een helder beeld te krijgen over mogelijke besparingen op energieverbruik en specifieke isolatie-, installatie-, warmtepomp-, en zonnepanelenopties om jouw woning te verduurzamen. Ook kan hij je helpen om extra uitleg te geven als je offertes hebt ontvangen en daar vragen over hebt. Heb je een hoge energierekening en ben je op zoek naar manieren hoe je laagdrempelig toch die rekening kunt verlagen? Ook dan heeft Jos praktische tips voor je waarmee je aan de slag kan gaan. 

Wanneer is Jos aanwezig?
Heb je vragen aan Jos? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek bij De Groene Transformator tijdens openingstijden.

Lukt ook dat niet? Dan kun je ons bereiken via info@degroenetransformator.nl. Ook kun je dit email adres gebruiken voor een (telefonisch) consult aan te vragen. Jos neemt dan contact met je op. Dit gebeurt tijdens de openingstijden.

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image