Workshops SOML-Onderwijsdag

2 min leestijd
Image

Workshops SOML-Onderwijsdag

Op 25 januari was De Groene Transformator één van de locaties voor een studiedag van de Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML). Onder deze stichting vallen bijna alle scholen voor voortgezet onderwijs in de regio. Tijdens deze jaarlijkse SOML-Onderwijsdag kozen de ca. 1000 medewerkers van de SOML-scholen vier workshops uit een breed en gevarieerd aanbod van in totaal 25 workshops. Verschillende workshops hadden een link met duurzaamheid, twee daarvan vonden plaats bij De Groene Transformator.

Planeetvriendelijker leven
In de workshop ‘Planeetvriendelijker leven’ van Janneke Postulart en Gerard van de Garde werkten de deelnemers ideeën uit voor lessen en projecten over duurzaamheid.

Dat leverde een rijke oogst aan inspirerende ideeën op. Zoals: recycling van afgedankte materialen bij de nieuwbouw van ROER College Schöndeln, een onderzoek naar de impact van bepaalde producten (voedsel, kleding, elektronica of vervoer) aan de hand van vaste kernvragen, een project waarbij NT2-leerlingen van het Mundium College ‘aan het werk’ gaan bij De Groene Transformator om buiten de school Nederlands te leren, een kledingruil-dag op school met een thema (bijvoorbeeld carnavals- of galakleding), een ‘dagje zonder stroom’ waarbij de school toch moet blijven draaien (en wat zou eigenlijk altijd zonder elektriciteit kunnen?), een onderzoek naar de milieuplannen van politieke partijen, een carrousel van projecten die op tournee gaan langs de verschillende SOML-scholen, en nog meer.

Deze stortvloed aan ideeën smaakt naar meer. De Groene Transformator houdt zich aanbevolen om samen met scholen lessen en projecten over planeetvriendelijker leven te ontwikkelen en uit te voeren.

Beleef je Loopbaan
Maartje Kessels (Chemelot Innovation and Learning Labs) en Patrick Raemaekers (ROER College Schöndeln) verzorgden in één van de zalen van De Groene Transformator een workshop over het initiatief ‘Beleef je Loopbaan’. Hierbij maken leerlingen kennis met toffe bedrijven in de regio die bezig werken aan de circulaire economie. Het doel is dat de leerlingen door deze contacten een beeld krijgen van hun toekomstmogelijkheden binnen de eigen regio.

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image