30 studenten Maastricht University bezoeken De Groene Transformator

2 min leestijd
Image

30 studenten Maastricht University bezoeken De Groene Transformator

Maandag 10 juni hebben coördinatoren Patricia en Peggy een kick-off gedaan voor eerstejaars studenten Business Engineering van Maastricht University. Zij hebben een project met als onderwerp circulariteit. De doelstelling is om meetbare oplossingen te bedenken om circulariteit van producten en processen te verbeteren. Hiermee gaan ze in kleine groepjes de komende weken aan de slag.
 
Maandag 17 juni is de groep van 30 studenten met hun begeleider Dr. Pranav Nakhate, (Assistant Professor bij Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials) bij De Groene Transformator om in de praktijk te zien wat we doen en wat onze drijfveren zijn. 

Behalve een rondleiding en uitleg over de verschillende thema's die we bij De Groene Transformator belichten hebben we ook de ideeën van de verschillende groepjes besproken. De studenten hebben de tijd genomen om rond te kijken en inspiratie op te doen. Een prikkelende vraag van een van de studenten: "ik vind het écht heel mooi hoe jullie hier bezig zijn en duurzaamheid benaderen. Waarom zijn jullie dit begonnen in een pand waarvan je weet dat het over enkele jaren afgebroken wordt? Hadden jullie niet beter kunnen kiezen voor een permanente locatie?". Een andere student merkt op dat in Zuid-Spanje geen centra zijn met betrekking tot duurzaamheid. In Nederland valt hem op dat er meerdere initiatieven zijn. Over het algemeen is de impact van mensen in rijkere landen ook groter dan in "armere" landen. 

De studenten gaan na het bezoek aan De Groene Transformator met veel praktische inzichten aan de slag met hun eigengekozen project. De resultaten zullen op 2 juli gepresenteerd worden.

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image