Bezoek leerlingen BC Broekhin

1 min leestijd
Image

Bezoek leerlingen BC Broekhin

Op 15 januari brachten twee groepen leerlingen van BC Broekhin een bezoek aan De Groene Transformator. De leerlingen zitten in 4 havo en volgen het profiel Mens & Maatschappij (M&M). Ze bezoeken drie maatschappelijke instellingen om te ontdekken wat deze instellingen doen en wat ze betekenen voor de samenleving: de Voedselbank Midden-Limburg, zaalvoetbalclub Tigers Roermond op de Donderberg en De Groene Transformator.

Het bezoek begon met een korte inleiding door Peggy Kuipers. Daarna leidden Peggy en Gerard van de Garde de groepen rond in het gebouw en het Inspiratiehuis. Twee onderwerpen stonden centraal: afval en kleding.

Afval
Het gebouw van De Groene Transformator is een tastbaar en sprekend voorbeeld van het principe ‘afval bestaat niet’. Het gebouw is bijna helemaal ingericht met hergebruikte planken, meubels, elektra en zelfs elektronica – allemaal gered van de afvalberg.

Kleding
Ook op het gebied van kleding konden de leerlingen zien hoe het anders kan. Bij de kledingruil wisselen mensen hun oude kleren en schoenen gratis om voor nieuwe oude kleren en schoenen. In het Inspiratiehuis hangen voorbeelden van kleding die op een verantwoorde manier wordt geproduceerd en van (kinder)mode die van afgedankte kleding en stoffen wordt gemaakt.

Vervolg
De leerlingen maken van de drie bezoeken een fotoverslag. Binnenkort kiezen ze een onderwerp voor hun profielwerkstuk. Tijdens de bezoeken hebben ze hiervoor inspiratie kunnen opdoen. Dus misschien krijgt het bezoek aan De Groene Tranformator voor sommige leerlingen nog een vervolg!

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image