Climate Classic 2024

2 min leestijd
Image

Climate Classic 2024

Op vrijdag 21 juni vindt voor het 5e jaar op rij de Climate Classic plaats. Onze coördinator en vrijwilliger Peggy gaat de uitdaging aan om binnen 16 uur (in 1 dag) deze fietstocht van maar liefst 375 km van Breda naar Groningen op haar gravelbike te overbruggen. De route symboliseert de “toekomstige” kustlijn van Nederland. De kustlijn waarvan we hopen dat die nooit werkelijkheid wordt. Deze lijn benadrukt de impact van klimaatverandering op Nederland, een land waar een kwart van het oppervlak onder zeeniveau ligt en gevoelig is voor overstromingen. Met dit grootschalige fietsevenement vragen we aandacht voor de impact van klimaatverandering. 


Veel mensen zijn zich bewust van klimaatverandering. Toch is de directe impact ervan op Nederland en de snelheid waarmee we de gevolgen zullen ervaren onderbelicht. Volgens het KNMI stijgt de zeespiegel deze eeuw in het uiterste geval met 2,5 meter. In dat geval verschuift onze kustlijn landinwaarts en lopen plaatsen als Breda, Den Bosch, Zwolle en Groningen het risico kustplaatsen te worden. Om dat te voorkomen moeten we met z’n allen klimaatbewuste keuzes maken. 


Met de deelname aan de Climate Classic doen deelnemers een klimaatbelofte, een concrete actie om hun persoonlijke impact op het milieu te verminderen. Van 80% van deze impact zijn veel mensen zich niet bewust, de verborgen impact. Je kunt al winst behalen door bijvoorbeeld minder spullen te kopen, vaker plantaardig te eten en natuurlijk vaker de fiets te pakken.


Peggy haalt met deze fietstocht donaties op voor duurzaamheidscentrum De Groene Transformator in Roermond. De ambities van De Groene Transformator sluiten mooi aan bij de doelstelling van de Climate Classic en hoe mooi is het dan om dit lokale initiatief in Roermond te kiezen als goed doel. 
Peggy hoopt met deelname aan de Climate Classic zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen voor het klimaat. Iedereen die betrokken is kan bijdragen om de boodschap te verspreiden en zelf ook een klimaatbelofte doen. 375 km is een absurde afstand om in je eentje in 16 uur te fietsen, samen zal het makkelijker zijn. Tijd is de grootste tegenstander. En zo is het ook met klimaatverandering. Hoe sneller we in actie komen hoe beter, laten we ons samen inzetten voor een gezonde en leefbare aarde.

Support Peggy via de button of via: https://degroenetransformator.nl/climate-classic 

Climate Classic

Datum:21 juni 2024
Tijd:05:30 - 22:00
Locatie:Breda-Groningen
Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image