De klimaatbelofte

2 min leestijd
Image

De klimaatbelofte

Climate Classic
De vorige eeuw steeg de zeespiegel al met 20 centimeter. Deze eeuw dreigt daar nog eens tot 2,5 meter bij te komen (Bron: Klimaatscenario’s KNMI). Dat moeten we koste wat kost voorkomen. Ik, Peggy Kuipers, ga op vrijdag 21 juni de Climate Classic rijden: in één dag 375 km, van Breda naar Groningen. Doneren voor deze klimaatactie kan hier >>>

Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering. Daarbij hou ik van een uitdaging én van fietsen 😉. En hoe gaaf is het dan om mijn missie op het gebied van duurzaamheid te combineren met dit fiets-evenement!

De klimaatbelofte
Ik wil de bewustwording rond de klimaatcrisis vergroten én laten zien hoe we zelf impact kunnen maken. Bewustwording alleen is niet genoeg. Daarom doet iedere deelnemer een klimaatbelofte. Een klimaatbelofte is een actie die je zelf kan doen om de impact op het klimaat te verbeteren.

Mijn klimaatbelofte
Mijn klimaatbelofte is dat ik dit jaar minimaal 3 vegan kookworkshops ga organiseren waar bij zero-waste eten en duurzame gesprekken centraal staan. Met deze vegan workshops wil ik andere mensen leren hoe lekker en voedzaam plantaardige voeding is. Sinds ik plantaardig eet merk ik dat ik nog energieker ben. Mijn ervaring is dat het een efficiente manier om een sterk en snel herstellend lichaam te ontwikkelen. Zo zie je maar, ook een dergelijke extreme fietstocht kan op een plantaardig dieet!

Wat is jouw klimaatbelofte?
Hoe tof zou het zijn als we allemaal een eigen klimaatbelofte doen? Voorbeelden zijn bijvoorbeeld meedoen met een vegan challenge, een week lang alleen met seizoensgroenten koken, een fietschallenge met collega’s organiseren, een jaar lang geen nieuwe spullen kopen, lid worden van een politieke partij en hun programma vergroenen. Benieuwd waar jouw klimaatwinst te behalen is? Doe de check op mijnverborgenimpact.nl, en zie in één oogopslag op welke gebieden je al goed scoort en waar je kunt verbeteren. Deel jouw klimaatbelofte hieronder in de reactie's. Zo kunnen we van elkaar inspireren en van samen leren. Het mooie is, je neemt direct actie om goed voor de wereld om je heen te zorgen.

Inspiratie nodig?
Heb je extra inspiratie nodig? Kom dan langs bij het inspiratiehuis op woensdag, donderdag en vrijdag van 12-16 uur.

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image