Energieadvies

Energieadvies

Tijdens openingstijden van het Inspiratiehuis (woensdag, donderdag en vrijdag van 12-16 uur) staat energieadviseur Jos Hannen voor je klaar. Waarvoor kun je terecht bij een energieadviseur en wie is Jos Hannen eigenlijk?

Hiervoor kun je bij onze energieadviseur terecht
Door Jos zijn brede ervaring heeft de Gemeente Roermond aan hem gevraagd of hij ons wil ondersteunen op het energiegebied van woningen tijdens de openingstijden van het Inspiratiehuis. Jos kan je helpen om een helder beeld te krijgen over mogelijke besparingen op energieverbruik en specifieke isolatie-, installatie-, warmtepomp-, en zonnepanelenopties om jouw woning te verduurzamen. Ook als je van plan bent om te gaan verbouwen is het verstandig om het verduurzamen van je woning daarin mee te nemen. Jos het het talent om je door de bomen het bos weer te laten zien. Ook kan hij je helpen om extra uitleg te geven als je offertes hebt ontvangen en daar vragen over hebt. Heb je een hoge energierekening en ben je op zoek naar manieren hoe je laagdrempelig toch die rekening kunt verlagen? Ook dan heeft Jos praktische tips waarmee je aan de slag kan gaan. 

Wie is Jos?
Jos Hannen is een positief ingesteld mens met een groen hart en een brede kijk op de wereld. Het woord ‘duurzaam’ vervangt hij liever door ‘volhoudbaar’, dat afkomt van het Zuid-Afrikaans. Hij heeft veel werkervaring en door de gevolgde opleidingen heeft hij een uitstekende expertise opgebouwd op het gebied van volhoudbaar (ver)bouwen. Hierdoor is hij zowel op theoretisch als praktisch vlak goed onderlegd. In 1996 heeft hij zijn eerste energieneutrale en ecologische woning (zelf!) gebouwd. Tot op de dag van vandaag functioneert het perfect. Ook is Jos al jaren nauw betrokken bij energiecoöperaties zoals Leudal Energie en Zuidenwind. Naast zijn betaalde werkzaamheden zet Jos zich ook graag in als vrijwilliger. Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening omdat het zinvol werk is. 

De huidige milieuproblematiek toont aan dat onze leefstijl de grenzen overschrijdt die de natuur aan kan. Nochtans is Jos ervan overtuigd dat er goed te leven is binnen de grenzen die de natuur ons aangeeft. Het is de levenskunst om enerzijds optimaal te genieten van de mogelijkheden die je woonplek je biedt en anderzijds verantwoordelijkheid te nemen voor jou impact op die omgeving.

Wanneer is Jos aanwezig?
Heb je vragen aan Jos? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek bij De Groene Transformator tijdens openingstijden van het Inspiratiehuis op woensdag, donderdag en vrijdag van 12-16 uur.

Lukt dat niet? Dan kun je ons bereiken via info@degroenetransformator.nl. Ook kun je dit email adres gebruiken voor een (telefonisch) consult aan te vragen. Jos neemt dan contact met je op. Dit gebeurt tijdens de openingstijden.

Dit artikel delen:

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image