Groen doen! (met hulp van Tuincentrum Daniëls)

2 min leestijd
Image

Groen doen! (met hulp van Tuincentrum Daniëls)

Donderdagmiddag, de telefoon gaat bij Janneke. ‘Met Wiel Daniëls, van Tuincentrum Daniëls. Ik heb je nummer gekregen van Junior en ik begreep dat jullie beplanting zoeken voor een duurzaamheidscentrum op het oude Philips terrein? Wij kunnen deze aan jullie schenken. Het zijn planten die nog goed zijn, maar niet meer verkocht kunnen worden in de winkel.’ 

Renata en Janneke waren die week op zoek naar een bedrijf voor het sponsoren van een geveltuin. Geen makkelijke opgave, voornamelijk omdat veel groene leveranciers vooral bezig zijn met de broek omhoog houden. De coronacrisis heeft er ook bij hen flink ingehakt. Het telefoontje kwam dus als een hele welkome verrassing. We zijn enorm blij dat het wordt rond gesproken. 

‘Ja heel graag!’ Was dan ook het antwoord. ‘Wanneer kunnen we langskomen?’ 
‘Voor morgenmiddag graag.’ Janneke nam contact op met Renata en voordat ze ook maar iets hoefde te vragen werd er al een aanhanger en een paar extra helpende handen (Tom) geregeld om de beplanting de volgende ochtend om 10 uur op te halen bij Tuincentrum Daniëls. Janneke weet vrij weinig van beplanting, Renata en Tom des te meer. Twee ecologen die goed kunnen inschatten waar ruimte voor is en wat er nodig is op locatie. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor De Groene Transformator.

We werden vriendelijk ontvangen door Wiel Daniëls. Rekken vol met beplanting waar gezamenlijk een keuze uit werd gemaakt welke de beste beplanting is voor de schaduwrijke geveltuin en voor in de plantenbakken bij de derde ruimte. Heel vrijgevig werden de planten geschonken. Van onderbegroeiing, tot prachtige struiken en planten. Renata keek ook gelijk met de biodiversiteits-bril op en welke struiken insecten aantrekken.

Wiel Daniëls vertelde over de stappen die ze tot nu toe hebben genomen om te gaan verduurzamen, zoals een warmtepomp op het dak. Hij bood ons een rondleiding aan voor de zomer, dat we een keer mogen kijken welke stappen ze al hebben genomen en waar ze graag naartoe willen gaan de komende jaren. Daar maken we natuurlijk graag gebruik van! Te zijner tijd delen we hier meer over. 

Wil je meer weten over geveltuinen of meer biodiversiteit in je tuin? Op 14 juni organiseren De Omwentelaars een Impactgesprek over dit onderwerp. Aanmelden kan via deomwentelaars.nl of neem een kijkje in onze Groene Kalender. 

En heb je zin om mee te helpen met planten? Op eerste pinksterdag (zondag 5 juni) kunnen we wel wat extra handen gebruiken. We kunnen nog 5 extra hulpkrachten gebruiken. Stuur een mail naar info@degroenetransformator.nl als je mee wil helpen.

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image