Ik zoek hulp bij de verduurzaming in Roermond

3 min leestijd
Image

Ik zoek hulp bij de verduurzaming in Roermond

Als je aan de slag wil gaan met verduurzamen van je huis ben je van harte welkom tijdens de openingstijden van de pop-up elke dinsdag van 19-21 uur. Vrijwilliger Jacques staat voor je klaar om je van (gratis) informatie te voorzien over het verduurzamen van je huis. Ilse is ook aanwezig en kan je alles vertellen over alle andere thema's zoals voeding, kleding, spullen, meer groen in de tuin etc. Worstel je met wat er op ons af komt? Ook dan ben je welkom om er met ons over te praten!

Omdat het op dit moment nog niet is toegestaan om de poort open te laten staan hebben we een deurbel geplaatst. Deze vind je bij het logo van De Groene Transformator. Voel je daardoor niet geremd, we staan voor je klaar. Een van de vrijwilligers komt graag de poort voor je openen.  

Floris Mokveld schreef afgelopen maand onderstaande blog waarin hij veel tips heeft opgesomd als je aan de slag wil gaan met je huis.

"Ik word meer en meer gebeld en aangeklampt door mensen die hun huis met de gestegen gasprijzen liefst morgen willen verduurzamen maar niet weten waar ze moeten beginnen. Ik vertel ze altijd hetzelfde verhaal, hier kort samengevat.

Toen vorig jaar de gasprijzen gingen stijgen schreef ik een eerste overzicht over de dingen die je zelf kunt doen en welke hulpmiddelen er zijn: https://bonaciklo.nl/help-mijn-gasrekening-gaat-door-het-plafond

Toen door de oorlog in de Ukraine de prijzen nog verder stegen heb ik een update gemaakt met de laatste stand van zaken: https://bonaciklo.nl/help-de-gasrekening-gaat-door-het-plafond-2

Ik heb deze laatste blog geupdate nu Roermond ook een eigen GRATIS energieloket heeft, het Duurzaam Bouwloket in Alkmaar. Maar de Woonwijzerwinkel Limburg moeten we niet uit het oog verliezen, zeker niet omdat de gesprekken met de gemeente Roermond over samenwerking nog steeds lopen. Bovendien kun je bij de Groene Transformator, het duurzaamheidscentrum in oprichting in Roermond al terecht voor adviesgesprekken met een medewerker van de Woonwijzerwinkel. Gewoon oog in oog, zeker nuttig voor al die mensen die niet houden van websites, email en het lastig vinden. In de laatste blog staat de volgende alinea:

"Voor de inwoners in Roermond beveel ik het Duurzaam Bouwloket aan omdat dit GRATIS advies geeft aan de inwoners van Roermond. Je kunt de inventarisatietool gebruiken op de site, ze mailen en bellen en je op dit manier laten voorlichten. Alleen het doorverwijzen naar betrouwbare leveranciers in de regio moet echt nog ontwikkeld worden, in veel categorieën is het nog akelig leeg op de website. Dan doet de Woonwijzerwinkel in Kerkrade het een stuk beter. Wist je al dat je een afspraak met een adviseur van de Woonwijzerwinkel kunt maken in Roermond? Dan maak je een afspraak in de pop-up locatie van de Groene Transformator in Roermond, in de kantine van de Weerstand, het terrein van Philips aan de Bredeweg. Lekker dichtbij en makkelijk. Wel mis je dan de uitstalling van alle apparaten zoals die in Kerkrade wel aanwezig zijn. Ook is voor inwoners van Roermond een advies van de Woonwijzerwinkel (nog) niet gratis. Reken op 90 euro voor een eerste advies waarna je via hen van betrouwbare leveranciers offertes kunt krijgen."

De foto bij deze blog toont de beide posters die nun getoond worden in de Groene Transformator. Twee energieloketten, keuze voor de consument en als je het niet meer weet, kom dan eens binnenlopen op de openingstijden van de Groene Transformator, voorlopig vrijdag van 11 tot 13.30 uur en vanaf 4 oktober op dinsdagavond van 19 tot 21 uur.

Tenslotte verandert er op 3 oktober ook wat bij de tool van de overheid. De site Verbeter je huis is sindsdien aangepast en zal met actuele energieprijzen gaan werken en ook lokale installateurs gaan tonen. Milieucentraal zit achter de informatie. Vooral heel erg handig voor mensen die zelf aan de gang willen gaan."

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image