Leerlingen van Agora creëren een wereldbeeld

2 min leestijd
Image

Leerlingen van Agora creëren een wereldbeeld

Dinsdag hielden Amber en Regina (leerling en docent bij Agora wings) een inspiratiesessie in de werkplaats van hun school, Ze haakten daarmee in op onze Maand van de Duurzaamheid. Er kwamen 11 leerlingen (variërend van 12-17 jaar) hun ideeën en dromen over duurzaamheid en de toekomst in beeld brengen. De vraag die centraal stond was: In welke wereld wil je over 10, 20, 30 jaar leven? Welke acties zijn er nodig en hoe ziet een duurzame toekomst eruit?

Aan het begin van de bijeenkomst vertelde Thomas (17) over zijn beeld van de toekomst en hoe hij zich als activist inzet zich om voor de generaties na ons ook nog een leefbare wereld achter te laten. Het verhaal van Thomas inspireerde voor een deel tot activistische kunst. Een ander deel ging letterlijk de duurzame toekomst maken. Er werd getimmerd, gezaagd, geschilderd, geplakt en gesloopt om materiaal opnieuw te gebruiken.

Na ruim een uur mocht Ilse namens de Groene Transformator de werkstukken in ontvangst nemen. De werkstukken waren groots en gingen op de fiets niet mee. Gelukkig woont Patricia om de hoek en heeft meegeholpen om alle kunstwerken heelhuids naar De Groene Transformator te brengen waar ze inmiddels een plek hebben gekregen.

Wat Ilse opviel was het gemak waarbij de leerlingen bij hun gevoel konden komen en dat tot uitdrukking wisten te brengen. Wat ze raakt uit het verhaal van o.a. Thomas wat er momenteel aan de hand is. Het zorgde voor prachtige werken. Wil je ze komen bekijken? Kom dan langs op dinsdagavond tussen 19-21 uur tijdens de openingstijden van de pop-up.

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image