Op bezoek bij NPO1 luistert naar jou

2 min leestijd
Image

Op bezoek bij NPO1 luistert naar jou

Vandaag waren we met een kort fragment te horen op Radio NPO1 luistert naar jou. Van verschillende kanten werden we getipt dat Roos Abelman en het NPO Radio 1 Luistert naar jou-team op woensdag 4 januari in Roermond aanwezig was. De vraag die centraal stond; 'Welke thema’s en onderwerpen vind jij belangrijk? Wat speelt er in de samenleving dat meer aandacht verdient op NPO Radio 1? Laat van je horen, of kom bij ons langs!’

En dat deed Ilse vandaag. Ze sprak over De Omwentelaars (de beweging van mensen die met duurzaamheid aan de slag zijn of willen gaan) en over De Groene Transformator (het fysiek centrum). Ze vroeg aandacht voor de manier waarop burgerinitiatieven van onderop ontstaan zodat andere mensen door het land daar ook weer van kunnen leren. Want dat is wellicht wel wat ons uniek maakt; de manier van samenwerken, het ondersteunen van andere initiatieven en verbindingen leggen. 

Het was fijn om Carolien Caspers aan te treffen bij Brasserie 't Literatuurtje tijdens de gesprekken vooraf. Ze vroeg o.a. aandacht voor 'hoe' veranderingen tot stand komen en graag succesvolle verhalen van initiatieven wil delen. Joost Geraets, een van onze actieve vrijwilligers, was ook aanwezig om aandacht te vragen voor een andere grote passie van hem; de dassen. Na een enthousiast bericht dat Joost ook was uitgenodigd voor de live uitzending vanuit de bieb ging Patricia langs om Joost te supporten. 

Joost vertelde tijdens de live uitzending over de Dassenhoofdstad van Nederland (Roermond dus) en pleit samen met o.a. Marieke en de Zoogdierwerkgroep van het IVN om meer samen te gaan leven met de natuur en dus ook samenleven met de das. Hoe kunnen we ruimtelijke ontwikkeling dusdanig inrichten, dat de das op zijn plek kan blijven? De natuurinclusieve ontwikkeling juicht hij toe, zodat we samen leren leven met bijvoorbeeld de vogels en egels en dat we ruimte maken bij nieuwbouw voor de vleermuizen. Samenleven met de natuur en natuurinclusief bouwen, daar staan wij natuurlijk ook voor. Heel fijn dat dit landelijk aandacht heeft gekregen vanuit onze prachtige dassenhoofdstad Roermond. 

Wil je het terugluisteren? Dat kan via deze link: https://www.nporadio1.nl/
Ilse Meelberghs hoor je kort vanaf 16:16 en vanaf 23:47 hoor je het interview met Joost Geraets over de das. Veel luisterplezier!

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image