Plant de Campagne in gesprek met de Boshut
Deelnemers van het initiatief Plant de Campagne bij De Groene Transformator voeren regelmatig gesprekken met horecaondernemers in de gemeente Roermond en de gemeente Roerdalen. Het doel van deze gesprekken is om meer plantaardige keuzes op de menukaarten te krijgen. We kijken welke opties de verschillende horecagelegenheden al bieden, wat hun overwegingen zijn om wel of niet meer plantaardige gerechten op de kaart te zetten, welke uitdagingen ze tegenkomen, wat ze eventueel nog missen aan kennis en informatie, en hoe wij als Plant de Campagne een bijdrage kunnen leveren om de ondernemers te ondersteunen.
Regina Buijze en Peggy Kuipers hebben op 24 april namens het initiatief Plant de Campagne een gesprek gehad met Mike van Beek, manager bij de Boshut. Het was een leuk gesprek waarin Mike vertelde dat ze op meerdere vlakken bezig zijn met het thema duurzaamheid. Behalve meer plantaardige opties op de nieuwe menukaart (die vers van de pers klaarlag) worden er ook weloverwogen keuzes gemaakt bij de inkoop van voeding. Zo proberen ze ook meer lokaal en biologisch in te kopen, een voorbeeld hiervan zijn de lokale biologische fruitdrankjes die nieuw op de kaart staan. Bij het doorvoeren van duurzamere keuzes in het bedrijf loopt men jammer genoeg nog regelmatig aan tegen een hogere inkoopprijs en/of slechte leverbaarheid.
Ook op andere vlakken denkt men na over duurzaamheid. Een voorbeeld is het aanbieden van vuilniszakken zodat mensen zwerfafval in de omgeving kunnen opruimen. Bij inlevering van een volle zak krijgt de opruimer een gratis drankje. De volle zakken worden door de Boshut afgevoerd.
Mike is enthousiast om mee te werken aan een vegan restaurantavond en een hap & traproute. Tijdens de vegan restaurantavond zal een vegan meergangenmenu geserveerd worden. De hap & traproute zal een fietstocht zijn in de gemeenten Roermond en Roerdalen waarbij we tijdens een tussenstop bij drie à vier horecagelegenheden van kleine vegan gerechtjes gaan genieten. Een leuke manier om ook kennis te maken met plantaardige voeding! De hap & traproute is gepland op 24 augustus en de vegan restaurantavond zal in het najaar plaatsvinden (de exacte datum wordt nog bekendgemaakt).
DONEER EN DOE MEER
Verbind je met het Duurzaamheidscentrum
Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.
Reacties