Rabobank op visite

2 min leestijd
Image

Rabobank op visite

In 2021 dienden we bij het Coöperatiefonds van de Rabobank een subsidieverzoek in. Deze werd goedgekeurd en mede daardoor konden we aan de slag met De Groene Transformator. Om de Rabobank te laten zien hoe het traject verloopt, is Roxan 2x bij ons op visite gekomen.

Halverwege maart kwam Roxan voor de tweede keer binnenwandelen. De vorige keer in december werd het bezoek helaas voortijdig afgebroken. Het was koud en er was nog veel te doen, maar gelukkig was er nog tijd voor een korte rondleiding en het bekijken van de ontwerptekeningen. 
 
In maart was het een stuk warmer met de verwarming in de Trafo en het Inspiratiehuis en kon ze de lemen muur zien en voelen. Bovendien was ze getuige hoe de circulaire maatwerkmeubels door de vrijwilligers het Inspiratiehuis werden binnengereden. Een feestelijk moment!
 
We hadden haar uitgenodigd om te laten zien wat we hebben bereikt met geld dat Rabobank Fonds Coöperatief Dividend in 2021 aan ons gaf. Het was haar collega Sanne die ons toen ondersteunde bij de aanvraag.   
 
We hebben veel raakvlakken met de 5 thema’s waarop de Rabobank inzet voor een duurzame toekomst: (https://www.rabobank.nl/over-ons/in-het-kort): banking4food, duurzaam ondernemen, duurzaam wonen, energietransitie en financieel gezond leven. 
 
Toen dat ter sprake kwam waren wij natuurlijk nieuwsgierig hoe ze aankijkt tegen onze impact tip in het Inspiratiehuis over plantaardige voeding. Ze vertelde dat onder banking4food veel aandacht is voor de eiwittransitie en voor de mogelijkheid tot het inspireren van veeboeren om om te schakelen naar vezelgewassen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan biobased bouwen. Het was fijn om hier samen over te praten.

Natuurlijk willen we ook de leden van de Rabobank bedanken die dit voor ons hebben mogelijk gemaakt. Benieuwd naar het eindresultaat? Kom dan tijdens de openingstijden van het Inspiratiehuis een kijkje nemen. Dat kan op woensdag van 9-13 uur en op vrijdag van 12-16 uur.

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image