Smurfit Kappa Roermond Papier op visite

2 min leestijd
Image

Smurfit Kappa Roermond Papier op visite

Tijdens het gesprek met Claire Schreurs (Energy & Sustainability Manager) van Smurfit Kappa Roermond Papier, maakte Ilse Meelberghs een foto van Patricia en Claire. Enthousiaste verhalen over de vorderingen en de toekomstdromen van de Groene Transformator klinken door een nog lege ruimte waar volgende maand het bewustwordingscentrum opent.

Flashback naar 2021. Claire had geregeld dat Ilse kon bellen met Wouter Lap, de directeur van SK Roermond Papier. Ilse belde vanuit een Zweedse werkkamer met slechte verbinding en voerde haar eerste fondsengesprek voor de Groene Transformator met Wouter. Ze voelde zich een beetje ongemakkelijk en was klaar om vele verhalen te vertellen om steun te krijgen. 

Blij en beduusd legde ze de telefoon neer. De Groene Transformator kreeg financiële steun! Met als enige voorwaarde dat het centrum er daadwerkelijk zou komen. Gewoon… omdat het belangrijk is voor de stad, de regio en de toekomst. SK Roermond Papier werkt zelf ook aan een duurzame toekomst en wil ook duurzame initiatieven in hun eigen stad ondersteunen. Een duurzaamheidscentrum past daar goed bij.

Begin maart 2023 vertellen Patricia en Ilse aan Claire wat de indeling en de plannen zijn en hoe we aan de laatste loodjes aan het werken. Ons enthousiasme raakt haar. Ook was er herkenning “Oh ja daar ben ik ook mee bezig! Wat fijn om het ook op andere plekken in Limburg te zien. Dat werkt aanstekelijk.”.

We zijn natuurlijk ook nieuwsgierig naar de verhalen van SK Roermond Papier. Het is een bedrijf dat papier op basis van oud papier maakt en verkoopt aan haar zusterbedrijven voor de productie voor o.a. golfkartonnen dozen. Het papier produceren ze met een relatief laag specifiek energieverbruik/ Duurzaamheid is een essentieel en integraal onderdeel van hun bedrijfsvoering, ze delen kennis met hun klanten via het Experience Centre en ze stellen restwarmte beschikbaar voor een warmtenet in Roermond.

We verheugen ons alvast dat Claire op de opening op 14 april komen vertellen waarom zij graag met ons meedoen.

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image