De Groene Transformator

Image
Thema

Huis verduurzamen en/of verbouwen

 1. Als ik ga verhuizen, koop ik liever een kleinere woning. Dit helpt bij alles.
 2. Mijn eerste stap is het huis isoleren. Alles wat ik niet verbruik, hoef ik niet te besparen (dak-, muur- en vloer isolatie, ramen HR++).
 3. Ik zorg dat de kieren gedicht worden en werk ook aan goede, gecontroleerde ventilatie (belangrijk voor vocht en gezondheid) met warmteterugwinning.
 4. Bij een A/B energielabel stap ik over op een warmtepomp.
 5. Ik leg zonnepanelen op mijn dak en/of ik sluit mij aan bij een lokale energiecoöperatie zoals RoerOm Energie of E.O.S. Ik gebruik groene stroom.
 6. Bij het Duurzaam Bouwloket kan ik terecht met al mijn vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken.
 7. Ik weet dat ik gebruik kan maken van een energiecoach of energieadviseur die mij op weg kan helpen met het verduurzamen van mijn woning.
 8. Bij de Provincie Limburg kan ik een lening aanvragen om mijn huis te verduurzamen (www.duurzaamthuislimburg.nl).
 9. Ik ga niet onnodig verbouwen in mijn huis en let vooral op de functionaliteit.
 10. Bij alle wijzigingen denk ik natuurinclusief (www.bouwnatuurinclusief.nl).
 11. Ik leer een vak om deze sector te ondersteunen.
   

Image

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image