Themamaand 'Duurzaam Wonen'

3 min leestijd
Image

Themamaand 'Duurzaam Wonen'

De herfst is aangebroken en de dagen worden weer kouder. Daarom staat de maand oktober bij De Groene Transformator in het teken van duurzaamheid in en rondom je huis met onze themamaand; "Duurzaam Wonen".

Verduurzaam je woning! Met deze drie woorden verandert een goed idee al heel snel in een ondoordringbaar woud aan mogelijkheden. Neem je bijvoorbeeld vloerisolatie? Of is het beter eerst dat tochtende dak aanpakken? Via een niet geïsoleerde zolder verdwijnt drie keer zoveel warmte als via een vloer. De overvliegende ganzen hebben niks aan warme voeten, dus een gedegen plan van aanpak is aan te raden. Dat zorgt voor het maximale rendement, minder stress en zal uiteindelijk ook vriendelijker zijn voor de portemonnee. 

Daarom hebben we op 28 oktober van 11-16 uur De Groene Transformator omgetoverd tot een evenementenlocatie. Hier komen experts van verschillende vakgebieden bijeen om jou, inwoner van Roermond of Roerdalen, te voorzien van waardevolle tips, adviezen en uitleg.

Op het evenement genaamd ‘Morgen’ zijn verschillende experts aanwezig die de bomen in het bos van mogelijkheden eerlijk en eenvoudig zichtbaar willen maken. Die je helpen met een juiste strategie voor een betere toekomst van je woning.

Vele mooie bedrijven en experts zijn bereid gevonden op informele wijze hun kennis te delen waardoor we op het niveau van één huishouden de kracht van transformatie kunnen beleven. Benieuwd naar de verschillende isolatiematerialen? Of hoe je zonder spouwmuur toch kunt isoleren? De mogelijkheden om je huis te verwarmen zonder gas? Hoe je de energie van je zonnepanelen lokaal kan opslaan? Dit is je kans om er alles over te leren!

Maar dat is nog niet alles. Er is een energieadviseur en er zijn energiecoaches die je kunnen helpen bij het verduurzamen van jouw specifieke woonsituatie en je kunnen begeleiden naar een duurzamer energieverbruik. Bij isoleren komt ook ventileren om de hoek kijken en daarom is er ook een ventilatie expert die het belang van goede ventilatie in je woning uitlegt en laat zien hoe je dit optimaal kunt realiseren.

Verduurzamen kan ook door je aan te sluiten bij een energiecoöperatie. Het laat zien hoe je bijvoorbeeld gezamenlijk de voordelen van windenergie kunt benutten of een zonnedak kan realiseren. Samenwerken voor een duurzamere toekomst, dat klinkt toch als muziek in de oren?

Om alles de komende jaren voor elkaar te krijgen zal het onderwijs een belangrijke rol spelen. Niet alleen op het gebied van voorlichting, maar vooral ook om genoeg professionals voor de toekomst klaar te stomen. Daarom is ook het onderwijs aanwezig tijdens dit evenement!

Voor kinderen en jongeren is er een speciale ruimte beschikbaar waar zij, met de kracht van fantasie, hun eigen droomhuis van de toekomst kunnen creëren.

En voor de oplettende volger; in plaats van meerdere kleine activiteiten in een themamaand, hebben we besloten deze themamaand als experiment één groot, centraal evenement te organiseren met het thema ‘Duurzaam Wonen’. Dus mis vooral ‘Morgen’ niet en zet 28 oktober alvast in je agenda. Samen maken we de stap naar een groenere, duurzamere toekomst! 

Graag tot ’Morgen’!

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image