Training voor vrijwilligers bij het Inspiratiehuis

2 min leestijd
Image

Training voor vrijwilligers bij het Inspiratiehuis

Op vrijdag 1 december vindt alweer de 5e basistraining plaats voor vrijwilligers van het Inspiratiehuis. Ben jij geïnteresseerd om samen met andere vrijwilligers het Inspiratiehuis open te houden? Vind je het leuk om bezoekers hartelijk te verwelkomen, met hen in gesprek te gaan en is het voor jou belangrijk om op een open manier te praten over duurzaamheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor deze training is geen voorkennis over duurzaamheid vereist. We verwelkomen enthousiaste mensen die willen bijdragen aan ons initiatief, ongeacht hun kennisniveau over het onderwerp.

Op welke dagen is het Inspiratiehuis geopend?
Het Inspiratiehuis bevindt zich in de eerste ruimte van De Groene Transformator. Momenteel is het Inspiratiehuis 3x per week geopend (woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur). Daarnaast ontvangen we regelmatig bezoekers en groepen die graag het verhaal willen horen en in gesprek willen gaan.

Elke vrijwilliger kan zich zelf inschrijven op de gewenste momenten dat de vrijwilliger aanwezig kan zijn in het Inspiratiehuis. Er is geen verplichting van frequentie en je mag zelf bepalen hoe vaak je komt helpen. Als je niet beschikbaar bent tijdens openingstijden, maar wel graag op een andere dag wilt helpen, doe dan vooral mee met de training. Als we genoeg vrijwilligers hebben voor een extra dag, zullen we het Inspiratiehuis graag vaker openen.

Wat leer je tijdens de training? 
Na de training ben je in staat om het verhaal van De Groene Transformator te vertellen, inclusief hoe er wordt samengewerkt met bedrijven en vrijwilligers. Je kunt op een enthousiaste manier de verschillende thema's in het Inspiratiehuis introduceren. Tijdens rondleidingen help je bezoekers hun horizon te verbreden door inzicht te geven in de diverse aspecten van duurzaam leven. Je inspireert mensen door hen de mogelijkheden te laten zien en je bespreekt de basisprincipes van wat we als individu kunnen doen in ons dagelijks leven.

Daarnaast leer je hoe je tafelgesprekken kunt begeleiden. Je leert hoe je uitnodigt tot dialoog, hoe je reageert wanneer de waarden van De Groene Transformator worden geschonden en hoe je een gesprek afrondt wanneer de openingstijd voorbij is.

De training wordt (vrijwillig) gegeven door Renata Bruinsma.

We organiseren ongeveer om de 6 weken ook verdiepingssessies om meer te weten te komen over specifieke thema's.

Wil je meedoen? 
De training is gratis. We hopen natuurlijk dat je na de training als vrijwilliger aan de slag wilt gaan in ons Inspiratiehuis. Als je wilt deelnemen of vragen hebt, stuur dan een e-mail naar info@degroenetransformator.nl. Je kunt ook bellen naar 0475-25000. Aanmelden kan via onderstaande link.

Vooraf kun je ook al eens meelopen tijdens openingstijden om te zien of het iets voor je is. Neem dan contact op via bovenstaande gegevens om samen een dagdeel in te plannen.

Ben je 1 december verhinderd? Stuur dan een mail en dan houden we je op de hoogte als de nieuwe data bekend zijn.

Training vrijwilligers Inspiratiehuis

Datum: 1 december 2023
Tijd:09:30 - 12:30
Locatie:De Groene Transformator, Bredeweg 10, Roermond
Aanmelden voor Training voor vrijwilligers bij het Inspiratiehuis

Prijs: Gratis

Dit artikel delen: