Tuincursus 'Een levende tuin maak je zelf'; door Marijke Stokking

2 min leestijd
Image

Tuincursus 'Een levende tuin maak je zelf'; door Marijke Stokking

Op 20 februari 2024 start IVN Roermond e.o. met een cursus ‘Een levende tuin maak je zelf’. In 5 avonden en 2 excursies leer je hoe je van jouw tuin een plek maakt die een feest is voor mens en dier. Of je tuin nou groot of klein is, je veel wilt veranderen of alleen iets kleins toevoegen. En de cursus is ook leuk voor mensen zonder groene vingers. 

Het startpunt is hoe je tuin nu is. Je kijkt naar wat je fijn vindt en naar wat je misschien wel anders of beter wilt. Zoals meer planten en dieren in je tuin. In de cursus helpt IVN je op weg. Je leert onder andere over de bodem in je tuin, hoe je verschillende soorten dieren aan kunt trekken, hoe jouw tuin tijdens hete zomers nog steeds fijn kan zijn en hoe dat eigenlijk zit met onderhoud. Daarvoor hoef je nog niets van natuur of tuinieren te weten. Let op: dit is geen cursus tuinontwerp. Je krijgt vooral veel ideeën en praktische tips. 

De cursus start 20 februari 2024 om 19:30u in de Groene Transformator op Weerstand terrein, Bredeweg 10, Roermond en eindigt medio mei. De kosten zijn €30,- p.p. voor leden en €40,- p.p. voor niet-leden. Je krijgt hiervoor 5 avondlessen van 2,5 uur, 2 buitenlessen en een cursusboek.

De avondlessen worden gehouden op de volgende dinsdagavonden: 20 februari, 5 maart, 19 maart, 
2 april en 16 april. De data van de buitenlessen worden in onderling overleg vastgesteld.

Aanmelden via programmacommissie@ivnroermond.nl 

Tuincursus 'Een levende tuin maak je zelf'; door Marijke Stokking

Datum : 20 februari 2024
Tijd : 19:30 - 21:30
Locatie : De Groene Transformator, Weerstand terrein, Bredeweg 10, Roermond
Dit artikel delen:

Reacties (1)

Image

Riet Slabbers

  • Particulier || zondag 3 maart 2024

Is het nog mogelijk om toch nog deel te nemen aan de cursus ' een levende tuin maak jezelf' . Helaas heb ik (en misschien mijn overbuurvrouw) de eerste les gemist. Maar daar is wellicht nog een beetje van ' in te halen' .

Reageer

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image