Challenge "koop 1 maand geen nieuwe spullen & kleding"

1 min leestijd
Image

Challenge "koop 1 maand geen nieuwe spullen & kleding"

De productie van spullen en kleding gaat gepaard met een enorme uitstoot van broeikasgassen, het gebruik van schaarse grondstoffen en het genereren van afval. Bovendien zijn er vaak onethische arbeidsomstandigheden in de (mode)industrie, waarin goedkope kleding en spullen worden geproduceerd ten koste van mens en milieu.
 
Ga je met ons de uitdaging aan?  Koop 1 maand geen nieuwe kleding en spullen! 
 
Minder kopen, zelf dingen maken, spullen delen, kapotte spullen laten repareren in plaats van nieuwe kopen, écht opruimen (ofwel ontspullen). Dat heeft vele voordelen voor jou, het milieu én je portemonnee. Wat je niet koopt hoeft niet door jou betaald te worden, of door een ander geproduceerd. Dat scheelt. En je houdt meer ruimte over in je huis.
 
Je kunt je aanmelden bij de whatsapp groep “challenge koop geen nieuwe spullen”
We geven deze maand een aantal keren per week tips via de whatsappgroep. Ook delen we in deze groep onze voortgang, tips, successen, vragen en uitglijders met elkaar. Met respect voor elkaar want we begrijpen dat niemand perfect is.
 
Doe mee en meld je aan voor deze challenge via deze link.

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image