Dit boek betekende voor mij de omslag naar een duurzamer leven

2 min leestijd
Image

Dit boek betekende voor mij de omslag naar een duurzamer leven

Voor mijn verjaardag in 2018 kreeg ik het boek De Verborgen Impact van Babette Porcelijn cadeau. Het boek heeft veel veranderd, namelijk het verkleinen van de voetafdruk bij ons in huis, maar ook het vergroten van de handafdruk. We zijn nu vier jaar verder en ik mag mijn bijdrage leveren bij De Omwentelaars, De Groene Transformator en door het geven van lezingen en workshops over De Verborgen Impact. Het geeft voldoening om te werken aan een wereld zoals ik die graag zou achterlaten aan mijn kinderen. 

De afbeelding die me voornamelijk raakte in het boek, was het schema over wat de effecten zijn op de wereld, zodra deze 1,5 graden opwarmt, 2 graden, 3-4 graden en 5-6 graden. Een gevoel van een onschuldig cijfer kreeg op eens veel meer betekenis wat het betekent voor de zeespiegelstijging, de verzuring van de oceanen, afname van ijskappen, toenemende hitte en het mislukken van de oogst. Het is een van mijn drijfveren geworden om datgene te doen, wat ik kan doen om het te beperken. 

Misschien vind ik het mooiste wat het mij heeft gebracht wel de nieuwe contacten en de plekken waar ik kom. Onlangs gaf ik tijdens burendag een lezing op de Donderberg voor de Somalische Stichting Iftiin en op een ander moment sprak ik voor een grote landelijke verzekeringsmaatschappij. Door gesprekken die daaruit ontstaan (vaak de ervaringsverhalen), leer ik keer op keer weer bij. En dat is ook gelijk mijn tip, ga met elkaar open het gesprek aan. Als je een verschil wil maken, maak er dan een challenge van. Probeer het minimaal 50 dagen uit en bekijk daarna wat je ervan vond.

Ik zie je graag tijdens het Impactgesprek op woensdag 12 oktober! Aanmelden kan via https://deomwentelaars.nl/de-verborgen-impact of stuur een mail naar activiteiten@degroenetransformator.nl

Meer weten? Lees dan hier verder >>>

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image