Even voorstellen: Janneke Postulart

2 min leestijd
Image

Even voorstellen: Janneke Postulart

Per januari 2023 zijn we weer een nieuwe fase ingegaan. We hebben afscheid genomen van de kwartiermakers waarmee we samen De Groene Transformator in de steigers hebben gezet. Nu gaan Patricia Vaessen en Janneke Postulart door als coördinatoren. Maar wie zijn ze eigenlijk? Graag stellen we vandaag Janneke aan je voor. Ze werkt 16-20 uur per week voor De Groene Transformator. 

Janneke (37 jaar), woont samen met haar man en 3 kinderen in Sint Odiliënberg. De afgelopen jaren hebben ze als gezin verschillende stappen gemaakt om duurzamer te leven. De auto werd vervangen door een bakfiets, ze zijn veganistisch gaan leven, het huis hebben ze van label F naar label B verduurzaamt en ze doet mee met de kledingruil van De Omwentelaars. Vliegvakantie? Nee. Al huren ze wel nog af en toe een auto of maken gebruik van een deelauto. Ook reist ze geregeld met het OV.

In 2018 volgde ze een leergang bij Babette Porcelijn over de Verborgen Impact (leestip) en geeft sinds die tijd ook lezingen en/of workshops over dit onderwerp. Sinds 2006 heeft ze een grafisch ontwerpbureau Postul.Art. Toch wilde ze meer impact maken en werken aan een toekomst binnen de draagkracht van de aarde. Want daar gaan we in Nederland momenteel ruimschoots overheen.

Janneke is een van de initiatiefnemers die in 2020 de Omwentelaars heeft opgezet. Dit is een beweging van mensen die elkaar op weg helpen om groener en duurzamer te leven. Ze organiseert met andere Omwentelaars impactgesprekken, excursies en opruimacties. Ook ondersteunt ze initiatieven vanuit andere Omwentelaars bij de realisatie ervan, zoals bijvoorbeeld de kledingruil. Inmiddels hebben bijna 300 Omwentelaars zich aangesloten bij de beweging waarvan ruim 100 Omwentelaars een profiel hebben op de website.

Vanuit haar rol bij De Omwentelaars is ze gevraagd in 2020 voor de Denktank Roermond Duurzaam. Zo is ze doorgestroomd als kwartiermaker waarna ze door mocht gaan als coördinator per 2023. Alle kennis en ervaringen neemt ze als bagage mee om inwoners, bedrijven en organisaties te enthousiasmeren om met duurzaamheid aan de slag te gaan. 

Janneke wandelt graag met haar gezin en (adoptie)hond Sara in het prachtige Roerdalen. Het zijn momenten waar ze het meest van oplaadt en geniet van haar gezin. De details uit de natuur zijn vaak een inspiratiebron voor talloze nieuwe ideeën.

Heb je vragen voor Janneke? Ze is per mail bereikbaar via info@degroenetransformator.nl en grote kans dat Janneke de telefoon beantwoord als je belt naar 0475-250000.

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image