Plant de Campagne

Plant de Campagne

Plant de Campagne is een initiatief dat is ontstaan om een positieve impuls te kunnen geven om het aantal plantaardige opties in de horeca van Roermond en omgeving te vergroten. 

Waarom Plant de Campagne?
Omdat plantaardig voedsel gezonder, beter voor het welzijn van dieren en minder belastend voor onze planeet is, willen we de drempel voor mensen om hiervoor te kiezen verlagen.

Daartoe stellen we ons in 2024 het volgende doel:
Binnen een jaar enthousiasmeren we een grotere groep mensen (met enige regelmaat) te kiezen voor plantaardige voeding:
- door hen te helpen overzicht te krijgen in het aanbod op dat gebied in Roermond en omgeving;
- door tien horecaondernemingen te stimuleren om een breder aanbod op hun menukaarten op te nemen, dat ook qua kosten toegankelijk is voor een breder publiek; 
- door de basiskennis voor medewerkers in die horecaondernemingen met enkele praktische tips te verhogen (wat mag iemand die vegan eet, wel?) en daarmee de drempel voor mensen te verlagen om daar iets plantaardigs te bestellen; 
- door bekendheid aan deze ‘voorlopers’ te geven via de website van DGT;
- door hen te betrekken bij het Morgen-event rondom voeding;
- door tenminste twee of drie van hen te stimuleren tijdens de periode van dit event workshops en/of vegan avonden en/of proeverijen te organiseren.

Eveneens binnen een jaar verdubbelt de groep zich die zich voor Plant de Campagne inzet. Vervolgens bepalen we daarmee de doelen voor het jaar daarna.

Dus heb je zin om aan te sluiten en mee te doen? Meld je dan via info@degroenetransformator.nl

Dit artikel delen:

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image