Presentatie De Groene Transformator tijdens BIZ bijeenkomst

2 min leestijd
Image

Presentatie De Groene Transformator tijdens BIZ bijeenkomst

Tijdens een druk bezochte BIZ bijeenkomst in van der Valk TheaterHotel De Oranjerie heeft Stichting BIZ Binnenstad Roermond o.l.v. voorzitter Cor Snoeijs en onder gespreksleiding van Sjra Puts de aanwezigen meegenomen naar de toekomst van de BIZ Binnenstad. Een stad die klaar moet zijn om economisch, duurzaam, sociaal en cultureel fit te zijn voor de toekomst. Het credo is “We werken samen aan onze toekomst”. Ondernemers, jongeren, senioren, kunst en cultuur, overige stakeholders én gemeente Roermond slaan de handen in elkaar. Een BIZ (Bedrijven Investerings Zone) is vergelijkbaar met een vereniging van eigenaren voor een gebouw, maar dan voor een winkelgebied of bedrijventerrein. Het biedt ondernemers de mogelijkheid om bovenop de inspanningen van de gemeente, te investeren in de kwaliteit van de directe werkomgeving.

Naast de vele binnenstadondernemers waren ook De Groene Transformator (Janneke en Peggy), de Jongerenraad, Gilde opleidingen, de wethouder en Woningbouwcoöperatie Nester aanwezig.

Vanuit De Groene Transformator hebben we binnenstad ondernemers opgeroepen om kennis te maken en concrete ideeën uit te wisselen over duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Wij werken al succesvol samen met enkele binnenstadondernemers, zoals bijvoorbeeld Ester en Maurice | Our Favourite Shop, Josien | Waar, Melanie | Cacti, Martijn | de koffie en thee winkel, Karin | Kaat Fabrics, Marielle | The Goodlife Store, Edward | de notenwinkel Roermond. Esther heeft uitgelegd op welke manier DGT en Our Favourite Shop samenwerken en welke meerwaarde deze samenwerking heeft.

Er is deze avond ook gepraat over een ontmoetingsplek in Roermond. Vanuit de Jongerenraad klok het geluid dat de binnenstad meer open moet staan voor jongeren. Wethouder Dirk Franssen vertelt het publiek over de laatste ontwikkelen in de binnenstad.

Vanuit de zaal werden (kritische) vragen gesteld over de toekomstplannen m.b.t. de binnenstad van Roermond. Bijvoorbeeld over mogelijkheden van de diverse ontmoetingsplekken in Roermond die er al zijn. Ook waren er suggesties om duurzame ambities meer te agenderen en prioriteren. 

Wij danken Cor Snoeijs en Nobert van Dooren (voorzitter en secretaris BIZ Roermond) voor de uitnodiging om De Groene Transformator op deze avond in de schijnwerpers te zetten.

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image