Repair Café vervolgbijeenkomst

3 min leestijd
Image

Repair Café vervolgbijeenkomst

Op donderdag 9 november was de informatieavond voor een Repair Café bij De Groene Transformator.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, samen met de aanwezigen hebben we besloten om een Repair Café te starten bij De Groene Transformator 🥳! Een prachtig eerste resultaat!

Wat hebben we gedaan?
We zijn gestart met een algemene uitleg over het Repair Café (link naar de sheets van de presentatie *klik*).
Daarna volgde een voorstelrondje waarin iedereen zijn verwachtingen en wensen kon uitspreken.

Eric Sol, coördinator van het Repair Café in Echt, heeft verteld over het reilen en zeilen van het Repair Café aldaar. Het was erg fijn om alvast wat ervaringen uit te wisselen!
Vervolgens hebben we 2 groepen gemaakt, een voor de -organisatie- van het Repair Café en een groep met de -deskundigen- waarin we de diverse onderdelen van het Repair Café hebben besproken.

Samengevat waren dit de concrete uitkomsten en afspraken:
We starten met twee keer per maand het Repair Café te openen; iedere 2e week van de maand op woensdag van 9-12u en iedere laatste week van de maand op zaterdag van 10-13u.

Zaterdag 25 november zijn we met 5 deskundigen op excursie geweest naar Echt. Het Repair Café daar is elke laatste zaterdag van de maand open van 10-13u. Het heeft ons veel nieuwe inzichten gebracht hoe het er in actie uitziet.

Op woensdag 13 december komen we opnieuw bij elkaar om 12u voor een vervolgbijeenkomst. Nieuwe geïnteresseerden die mee willen doen met het Repair Café zijn welkom alsook iedereen die afgelopen donderdag aanwezig of verhinderd was. Aanmelden kan hieronder.
De maanden november & december gaan we gebruiken om verschillende randvoorwaarden op poten te zetten; PR (flyers, nieuwsbrief, social media, persberichten plannen etc.), de inrichting (ruimtes, tafels, gereedschap etc.) en bijbehorenden (naamkaartjes, posters, etc.). We kunnen de benodigde materialen inventariseren en trachten te bemachtigen.

Op woensdag 10 januari 9-12u starten we het Repair Café met een oefendag. We starten alsof we normaal opengaan, maar openen alleen voor bekenden, vrienden & familie.

Op zaterdag 27 januari 10-13u is de officiële opening; we starten en gaan open voor het grote publiek.

Hoe verloopt een bezoek aan het Repair Café?
Wanneer iemand een Repair Café bezoekt om een reparatie uit te laten voeren komt deze binnen en wordt ontvangen door een gastvrouw/-heer. Samen vullen zij het inschrijfformulier in (waarbij de bezoeker tekent voor akkoord op de huisregels; aansprakelijkheid is daarmee in principe gedekt). De gastvrouw/-heer begeleidt de bezoeker vervolgens door naar een zgn. deskundige-tafel.

De mogelijke tafels die het Repair Café concept noemt zijn:

  • Elektrische apparaten
  • Kleding
  • Meubels, speelgoed en andere gebruiksvoorwerpen zonder snoer
  • Lijm-, touw- en tapetafel
  • Fietsen

Er hebben zich al voldoende deskundigen aangemeld waarmee theoretisch alle tafels kunnen starten. Fietsen zou nog een twijfelgeval kunnen zijn, maar een band plakken moet ook lukken, toch? In de vervolgbijeenkomst op woensdag 13 december kunnen daar wellicht concrete knopen over worden doorgehakt, mede op basis van de inventarisatie van het beschikbare gereedschap. Sjtadsvastelaovesvereniging D'n Uul Remunj heeft gereedschap ter beschikking gesteld.

Een heleboel informatie voor nu. Ben je (nog steeds) geïnteresseerd? Zet dan alle data in de agenda, meld je aan en hopelijk zien we elkaar snel! En nogmaals: mocht je de eerste bijeenkomst van donderdag 9 november hebben gemist, schroom niet, doe alsnog mee! Als er nog vragen zijn, dan horen we dat uiteraard graag.

Repair Café vervolgbijeenkomst

Datum : 13 december 2023
Tijd : 12:00 - 13:30
Locatie : De Groene Transformator
Aanmelden voor Repair Café vervolgbijeenkomst

Prijs: Gratis

Dit artikel delen: