Terugblik Nacht van de Nacht

2 min leestijd
Image

Terugblik Nacht van de Nacht

Bedankt voor de fijne nacht die we samen hebben beleefd, en ook voor alle leuke reacties. Graag nemen we je nog even mee terug in een stuk wat voorgedragen werd door Puck: 

'Ik liep laatst langs een muur vol spinnen en toen ik iemand daar op wees zei diegene: dat is het echte nachtleven. Ik denk dat je de beste halloween-versiering bent, duisternis. Isa heeft het al over oogbal-chocolaatjes en pompoenen met kaarsjes, maar je kunt ook gewoon het licht uitdoen. Dan komen de vleermuizen vanzelf.’ - Puck Füsers 

Wil je meer weten over Puck? Dat kun je hier vinden: https://www.wintertuin.nl/maker/puck-fusers/ 

Een korte terugblik  
Niet alleen hebben we in alle rust en ruimte met aandacht kunnen luisteren naar Puck, die ons meenam in een verhaal over het donker. Ook hebben we vervolgens aandacht kunnen besteden aan de lichtvervuiling in de stad, en het bewustworden hiervan: het zoeken naar spinnen, sterren en verlichte reclames. Het oplossen het woord donker in morse code, het turven van zowel verlichte, als onverlichte etalages. En tenslotte het vastleggen van plekken welke onnodig verlicht zijn. 

Wij hebben ontzettend genoten van alle goeie gesprekken, jullie actieve deelname en de creativiteit die hierbij hoorde. In de bijlage vinden jullie nog wat tips voor het donker, onze groepsfoto en alle persoonlijke inzichten die de deelnemers met ons hebben gedeeld via de post-its. Tot slot nog een mooie quote van Joost Geraerts om mee af te sluiten: 'Als je naar de impact kijkt van zo'n Designer Outlet Roermond dan voelt dat gisteren alsof ik naar een andere wereld sta te kijken. Onder andere door de enorme hoeveelheid licht, deels zonder enig nut zoals in een volledige verlichte parkeergarage waarin geen enkele auto staat?! Energie- en geldverslindend.’ 
 

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image