Workshop in Maaseik: samen onderweg naar een mooiere en duurzamere wereld

1 min leestijd
Image

Workshop in Maaseik: samen onderweg naar een mooiere en duurzamere wereld

Vanuit een samenwerkingsverband tussen CHILL en de voortgezet onderwijs scholen Katholiek secundair onderwijs Mosa-RT uit Maaseik en ROER College Schöndeln uit Roermond zijn leerlingen gestart met het project Grenzeloos Recyclen. Dit is een project over "samen onderweg naar een mooiere en duurzamere wereld", dit over grenzen van vakdisciplines, onderwijsniveaus, scholen en landsgrenzen heen!
 
Enerzijds is het project gericht op het vergroten van het bewustzijn en de kennis van leerlingen over duurzaamheid en circulariteit. Anderzijds ontwerpen en bouwen leerlingen een recyclelijn waarmee plastic afval op school kan worden verwerkt tot nieuw eindproduct. 

Op vrijdag 31 mei vond de slotmanifestatie van het project plaats in Maaseik. Het event werd bijgewoond door 120 leerlingen en hun begeleidende docenten. De leerlingen namen deel aan verschillende door de projectpartners ontwikkelde workshops, allen gelinkt aan het centrale thema circulariteit en duurzaamheid. De Groene Tranformator was uitgenodigd om één van de workshops te verzorgen. 

Onze vrijwilliger Gerard bedacht een memoryspel over duurzame voeding. Patricia en Peggy hebben in Maaseik het spel begeleid tijdens 6 workshop rondes met telkens (verdeeld over 2 tafels) 15-18 leerlingen.

De leerlingen speelden het spel door (i.p.v. identieke plaatjes) kaarten bij elkaar zoeken die samen een zin vormen over voedsel en duurzaamheid. Hierbij was er uiteraard ook ruimte om verdiepende vragen te stellen en het gesprek aan te gaan. Het was een inspirerende dag. 
 

 

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image