Dood Café bij "Breek de Week"

1 min leestijd
Image

Dood Café bij "Breek de Week"

Praten over de dood lucht op. En dat is precies het doel van het Doodcafé. Carolien Caspers en Ilse Meelberghs waren te gast bij het programma "Breek de Week" van Roermond Nieuws. 

Na een geslaagde eerste Doodcafé in Roermond begin november, organiseert de initatiefgroep regelmatig een Doodcafé avond bij De Groene Transformator.

Het is geen therapie of rouwverwerking, maar een open gesprek, aldus facilitators Carolien Caspers en Ilse Meelberghs. Gezellig, met thee en cake. En er mag ook best gelachen worden. Op deze avond gaan we over generaties heen een open groepsgesprek voeren over een weinig besproken onderwerp: de dood. Dit doen we in een veilige, vriendelijke en ontspannen omgeving. Alle meningen en onderwerpen zijn welkom binnen de grenzen van een paar regels die het gesprek veilig en toegankelijk houden voor iedereen.

Het Death Café is onderdeel van een internationale beweging die het gesprek over de dood en sterven in een ontspannen omgeving aanmoedigt. Meer informatie kun je vinden op https://deathcafe.com/

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image