Opening Repair Café groot succes!

2 min leestijd
Image

Opening Repair Café groot succes!

Zoals een van de reparateurs bij de deur tegen een bezoeker zei; Welkom in de hemel! 

Afgelopen zaterdag 3 februari hielden we een klein openingsmoment met de vrijwilligers rond 9.15 uur. Patricia las voor uit het boek ‘Samen gaan bouwen’ dat we hebben gekregen van Boekhuis de Kleine Tovenaar in Roermond. De beeldspraak past perfect bij ons. Samen bouwen we aan een nieuwe wereld zoals we deze graag voor ons zien. Leon assisteerde erbij om de prachtige illustraties erbij te laten zien. Daarna zorgde Leon voor het openingsmoment door een oude kabel door te knippen. We zijn officieel geopend! Een paar minuten later kwamen de eerste bezoekers al binnen gelopen.

Wat er de opvolgende 3 uur gebeurde was prachtig om te zien. Want wát is het Repair Café een goed concept! Zaterdag kwamen er rond de 60 bezoekers langs voor 28 reparaties. Sommige waren snel opgelost; een spoel van het naaimachine zat verkeerd om in het naaimachine of een schakelaartje stond verkeerd om. Maar er waren ook grote reparaties waar de reparateurs samen met de eigenaren een paar uur zoet mee waren. De ene keer met een geslaagde reparatie als eindresultaat, de andere keer lukte het niet. En ook dat kan. 

Er meldde zich 4 nieuwe vrijwilligers aan om mee te gaan helpen en daar zijn we heel blij mee! Dat zorgt er ook voor dat de druk omlaag gaat op alle vrijwilligers wanneer ze wel of geen tijd hebben om mee te doen. Dan blijft het ook voor iedereen echt leuk om mee te werken. 

Een gezellige sfeer, samen de schouders eronder zetten om iets proberen te maken. Spelenderwijs van elkaar leren, het ambacht van repareren overdragen aan een volgende generatie. Het was er allemaal. 

Dank aan alle vrijwilligers en aan alle bezoekers. Door jullie was het een zeer geslaagde opening van het Repair Café bij De Groene Transformator!

Meedoen
Wil je meedoen als vrijwilliger? Dat kan! Mail dan naar repaircafe@degroenetransformator.nl
We zoeken naast monteurs en kleermakers ook vrijwilligers die willen meehelpen tijdens de inschrijvingen en met het maken van koffie/thee. Dus wil je graag meedoen, maar ben je niet heel handig? Ook dan is er plek voor je!

Heb je iets dat stuk is? We zijn geopend op iedere 3e woensdag en 1e zaterdag van de maand. Het volgende Repair Café is op woensdag 21 februari of zaterdag 2 maart van 9.30-12.30 uur.

Fotografie: Laura Knipsael Photography

Dit artikel delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

DONEER EN DOE MEER

Verbind je met het Duurzaamheidscentrum

Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan De Groene Transformator? Dan kan op vele verschillende manieren. Denk aan het leveren van spullen, kennis overdracht, mankracht, het verzorgen van lezingen of excursies, en ja uiteraard ook geld doneren behoort tot de mogelijkheden. De Groene Transformator is onderdeel van Stichting RoerOm en deze stichting heeft een ANBI status. Neem contact met ons op en wij denken met je mee.

Image