Oefensessie: Consent spel, spelen met besluitvorming.

2 min leestijd
Image

Oefensessie: Consent spel, spelen met besluitvorming.

Heb je wel eens dat je je niet gehoord voelt in een discussie? Of dat een besluit dat met meerderheid van stemmen is genomen, toch niet wordt uitgevoerd? Dat kan je voorkomen met de manier van besluitvorming.

Wil je een keer mee-oefenen met consent-besluitvorming? Dat is onderdeel van Sociocratie, een wijze van verbindend samenwerken waarbij mensen zich langer en meer betrokken voelen. Dit is samenwerken in een platte structuur waarbij iedereen gelijkwaardig is. Iedereen komt aan het woord en krijgt de ruimte om te delen wat diegene voelt en denkt. We nemen gezamelijk verantwoordelijkheid voor de sessie en brengen onze talenten in. 

We doen dat oefenen dit keer door een spel te pelen.

Welkom bij het consent-spel. een experiment in het samenwonen. Een sociocratisch georganiseerde woningbouworganisatie heeft u persoonlijk daartoe uitgenodigd. Deze uitnodiging houdt in dat u en uw aanstaande medebewoners zes maanden in het huis kunnen verblijven.

In die periode doen zich situaties voor, beschreven op de opdrachtkaarten, waarover gezamenlijk, op sociocratische wijze - op voet van onderlinge gelijkwaardigheid - besluiten dienen te worden genomen.

Doel van het spel: ervaren hoe het is te besluiten met consent. Besluiten met consent wil zeggen dat een besluit kan worden genomen wanneer geen van de bewoners daar beargumenteerd bezwaar tegen heeft. De bewoners vormen een bewonerskring en ze hebben een gemeenschappelijke doelstelling: met plezier samenwonen.

Kom je ook ? Iedereen is welkom en kan meedoen. Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig ! Vind je het leuk om verbindend samenwerken samen met ons te verkennen, te oefenen, dan ben je van harte welkom !

Waarom organiseren we - Renata, Joost, Carolien en ilse - sessies rondom verbindend samenwerken ? Op de eerste plaats omdat we zelf verbindend samenwerken leuk en fijn vinden om te doen. Ook laten we jou er graag kennis mee maken ! Zelf oefenen we ook nog steeds. We denken én voelen dat dat verbindend samenwerken ons kan helpen met het samen bewegen naar een duurzame toekomst voor ons mensen, de dieren om ons heen, de natuur, voor onze aarde, kortom voor elkaar ♡

Ps Het is voor ons heel fijn als we weten wie er komt. Dus maak gebruik van de aan en afmeldmogelijkheid hieronder. Er volgt geen herinneringsmail meer.

Oefensessie: Consent spel, spelen met besluitvorming.

Datum:24 oktober 2023
Tijd:19:30 - 22:00
Locatie:De Groene Transformator, Brede weg 10 Roermond
Aanmelden voor Oefensessie: Consent spel, spelen met besluitvorming.

Prijs: Gratis

Dit artikel delen: